Skulmes mantojuma peripetijas: māja Mežaparkā tika uzturēta ar viņas 2000 eiro pensiju, bet dēls to nevar atļauties

Izcilā māksliniece Džemma Skulme ir aizvadīta mūžībā un tagad sākušās runas ap viņas mantojumu gan finansiālā ziņā, gan mākslinieciskā. Vislielākās neskaidrības šobrīd ir par mākslinieces dzimtas mājām Mežaparkā, kur Skulme pavadīja lielu daļu savas dzīves, un kas uzskatāma par tādu kā mākslinieces radošās dzīves epicentru.

Problēma gan ir tāda, ka mājas uzturēšana maksāja lielu naudu, un līdzekļi tam tika rasti no Dž. Skulmes 2000 eiro lielās pensijas. Lai arī šobrīd vēl nav zināms, kam mantojumā šī mājas ir atstāta, tomēr, visticamāk, tā nonāks viņas bērnu rīcībā. Skulmes dēls Juris Dimiters gan neslēpj, ka viņa rīcībā nav tādu līdzekļu, lai uzturētu māju. Juris kopš savas bērnības dzīvo šajā mājā. Tāpat tur apmetusies arī Džemmas Skulmes meita Marta ar savu ģimeni.

Lasi arī: VIDEO: Nakts laikā, kamēr cilvēks guļ, no Swedbank konta nozog naudu

Tiek izskatīti vairāki varianti, ko darīt tālāk. Izdevumam Kas Jauns J. Dimiters stāsta, ka viņa mamma vienmēr vēlējusies, lai māja pārtop par dzimtas muzeju. Dēls mēģinās noskaidrot, kā mātes sapni realizēt. Tomēr viss nav tik vienkārši un ir gaidāmas daudzas problēmas …

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk (cita starpā, uzzini cik tieši izmaksāja uzturēt viņu Mežaparka māju)

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • […] Lasi arī: Skulmes mantojuma peripetijas: māja Mežaparkā tika uzturēta ar viņas 2000 eiro pensiju, bet dē… […]

  • <cite class="fn">Aija</cite>

    Kolosāli! Pilna māja bērnu un mazbērnu, bet kā parasti rēķini balstās uz veca cilvēka-pensionāres kakla. Kā jau parasti mūsdienās vērojama aina-bērniņi uzkāpuši senčiem uz kakla, kājiņas nokāruši un tik brauc pa dzīvi. Te pēkšņi ņem un piespiedu kārtā viņus nomet…sākas īdēšana, redz īpašumu viņi nevarot uzturēt. Tagad bērni tiks sāks spekulēt uz dzimtas labo slavu, kaut gan pasi ir nulles vērti, ja varēja šis bars dzīvot uz vienas pensionāres rēķina. Dzimta mājas pārdot??Tur, kur jūsu mamma visu mūžu ir dzīvojusi???Šiem cilvēkiem nav nekas svēts izņemot naudu un viss. Labi, jūs pārdosiet to māju…Ko tālāk?? Nopirksiet dzīvokļus vai mājiņas citur….JŪS DOMĀJAT, KA RĒĶINI PĒKŠŅI PĀRSTĀS EKSISTĒT??? IZDALIET ŠO SUMMU UZ VISIEM, KAS MĀJĀ DZĪVO UN SUMMA NEMAZ TIK LIELA NEBŪS. Pēdējais laiks bērneļiem iemācīties kā ir maksāt rēķinus. Protams ideāls variants ir mājā izveidot muzeju, bet neviens nepiekritīs tam, ka šie cilvēki tur turpinās dzīvot un tas ir tikai loģiski.

  • <cite class="fn">Maija</cite>

    Bērni jau ir tikai tādi, kādus vecāki viņus ir izaudzinājuši un katru apbižo tik, cik viņš ļaujās…

  • […] Lasi arī: Skulmes mantojuma peripetijas: māja Mežaparkā tika uzturēta ar viņas 2000 eiro pensiju, bet dē… […]

Leave a Comment